Till ca 20 brownies:
150 gram smör
200 gram choklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
Cookie dough:
50 gram smör
1½ dl socker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 gram grovt hackad choklad
1. Klä en ugnsform med bakplåtspapper ca 20 x 30 cm. Smält smöret till browniesmeten i kastrull, bryt sedan ner chokladen i mindre bitar och rör hela tiden. Rör ihop till en jämn smet och låt svalna en aning.
2. Vispa upp äggen och sockret lätt och rör sedan ner chokladsmörsmeten.
3. Blanda samman mjöl och salt. Rör ihop allt till en jämn smet.
4. Gör sedan kakdegen. Smält smöret i kastrull och rör sedan ner sockret. Låt svalna en stund, annars finns risken att chokladbitarna smälter när du blandar ner dom.
5. Rör sedan ner alla övriga ingredienser. Arbeta ihop det med händerna till en jämn deg.
6. Häll över browniesmeten i formen och klicka ut cookiedegen så tätt som du vill ha den, jag tog alltihop! Blir det något över kan du bara platta ut det till några vanliga cookies.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 200 grader i ca 16 minuter
Från min bok om kladdkakor
0 kommentarer:
Skicka en kommentar